ABA liga

Igokea protiv Splita traži izlaz iz krize

  • Izvor: ATV
  • 03.01.2024. 19:50

Seriju od tri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju košarkaši Igokee pokušaće da prekinu sutra. Split je protivnik po mjeri nakon teške utakmice sa Crvenom zvezdom, a u taboru Aleksandrovčana moraju u hodu da stvaraju hemiju u igri nakon odlazaka nekolicine važnih igrača.

"Očekuje nas utakmica na domaćem terenu protiv veoma kvalitetne i u dobroj formi ekipe Splita. Oni su u poslednjem kolu napravili veliku pobjedu, u gostima, protiv Studentskog centra na način koji nije lako pobijediti, vratili su se sa -19, pogodili šut u poslednjoj sekundi što im daje veliko samopouzdanje. Popravili su mnoge stvari, ta doselekcija koju su uradili, dovođenjem Šortera i Salivena, se pokazala kao dobra. Oni su u ovom trenutku ozbiljan protivnik za sve ekipe. Mi igramo na domaćem terenu, želimo da se dižemo u svakom košarkaškom smislu, imamo određene izmjene u rosteru. igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da na kraju budemo zadovoljni", rekao je trener Vladimir Jovanović.

Nakon odlazaka Stefana Mudija i Nemanje Gordića teret organizacije igre Igokee pripada i Ognjenu Stankoviću. Mladi košarkaš i ranije je imao minutažu u regionalnom takmičenju, ali je sada svjestan veće odgovornosti. 

"Očekuje nas teška utakmica sa ekipom Splita nakon poraza od Crvene zvezde. Mi trebamo izaći na teren skoncentrisani i sa velikom energijom, da damo svoj maksimum kako bismo tu utakmicu pobijedili", izjavio je Stanković.

Igokea i Split igraju sutra od 17 časova. Pred ovaj meč Igosi na svom kontu imaju devet pobjeda i pet poraza, dok je Split na 5/9.

Pratite nas i putem Vibera