АБА лига

Игокеа против Сплита тражи излаз из кризе

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2024. 19:50

Серију од три узастопна пораза у регионалном такмичењу кошаркаши Игокее покушаће да прекину сутра. Сплит је противник по мјери након тешке утакмице са Црвеном звездом, а у табору Александровчана морају у ходу да стварају хемију у игри након одлазака неколицине важних играча.

"Очекује нас утакмица на домаћем терену против веома квалитетне и у доброј форми екипе Сплита. Они су у последњем колу направили велику побједу, у гостима, против Студентског центра на начин који није лако побиједити, вратили су се са -19, погодили шут у последњој секунди што им даје велико самопоуздање. Поправили су многе ствари, та доселекција коју су урадили, довођењем Шортера и Саливена, се показала као добра. Они су у овом тренутку озбиљан противник за све екипе. Ми играмо на домаћем терену, желимо да се дижемо у сваком кошаркашком смислу, имамо одређене измјене у ростеру. играмо код куће и даћемо све од себе да на крају будемо задовољни", рекао је тренер Владимир Јовановић.

Након одлазака Стефана Мудија и Немање Гордића терет организације игре Игокее припада и Огњену Станковићу. Млади кошаркаш и раније је имао минутажу у регионалном такмичењу, али је сада свјестан веће одговорности. 

"Очекује нас тешка утакмица са екипом Сплита након пораза од Црвене звезде. Ми требамо изаћи на терен сконцентрисани и са великом енергијом, да дамо свој максимум како бисмо ту утакмицу побиједили", изјавио је Станковић.

Игокеа и Сплит играју сутра од 17 часова. Пред овај меч Игоси на свом конту имају девет побједа и пет пораза, док је Сплит на 5/9.

Пратите нас и путем Вибера