Srpski košarkaš

Jokić dobio novi Majkl Džordan trofej

  • Izvor: Novosti.rs
  • 15.12.2022. 22:16

Nikola Jokić je po drugi put dobio "MVP trofej" za svoje nastupe u NBA ligi u sezoni 2021/2022, jer je sama nagrada promijenjena, ali onda se desilo nešto što američka javnost i nije baš očekivala.

Kao što su vam "Novosti" već javile, nagrada tog imena, "MVP trofej" više ne postoji.

NBA liga ju je zamijenila novom, koja će takođe biti dodjeljivana "najkorisnijem igraču", ali će se od sada zvati - "Majkl Džordan trofej".

I, srpski as je već ušao u istoriju jer je umjesto prethodnog, "klasičnog" MVP trofeja, dobio baš ovaj novi, kao "zamjenu za minuli". Uručen mu je poslije fantastične partije koju je Nikola Jokić imao protiv Vašingtona, njegove najbolje u aktuelnom šampionatu.

Već tokom samog uručenja nagrade, a u svlačionici se za to pobrinuo trener Denvera, Majkl Meloun, vidjelo se da Jokić nije baš nešto naročito oduševljen jer je, kao i oduvijek, smatrao da je košarka, prije svega, kolektivna igra, a ne individualna. Ali, taj stav je potvrdio i "na djelu":

Jokić je bio toliko zainteresovan za novu MVP nagradu, namanjenu najboljem igraču NBA lige, da je, kako javlja novinar portala "DNVR", Harison Vind, srpski centar - umalo zaboravio taj trofej u hali.

On je pred novinarima, tek poslije njihovog insistiranja da kaže nešto o ovoj nagradi, rekao "Pa, kul je", ali glasine da je novi trofej zaista na kraju ostao u dvorani nisu tačne:

Žena Nikole Jokića, Natalija, objavila je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi da je njen suprug doneo "pehar Majkl DŽordan" kući.

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program