Srpski košarkaš

Jokić i dalje prvi kandidat za MVP

  • Izvor: Blic
  • 22.03.2024. 18:48

Nikola Jokić i ove se sedmice nalazi na vrhu MVP liste, pa je jasno zašto je prvi kandidat i ove sezone za osvajanje prestižne nagrade.

Prema novoj listi, Nikola Jokić je prvi, ispred Šej Gildžus Aleksandra, dok se na diobi trećeg mjesta nalaze Luka Dončić i Janis Adetokumbo. Prvu petoricu popunjava Džejson Tejtum, piše Sportal.

Kada govorimo o pozicijama od šestog do desetog mjesta, tu listu predvodi Domantas Sabonis, za njim ide Kavaj Lenard, odnosno Kevin Durent, dok prvu desetoricu završavaju Devin Buker i Еntoni Еdvards.

MVP lista:

1. Nikola Jokić 2. Šej Gildžus Aleksand 3. Đianis Antetokounmpo 4. Luka Dončić 5. Džejson Tatum 6. Domantas Sabonis 7. Kavi Leonard 8. Kevin Duran 9. Devin Buker 10. Еntoni Еdvards 

Inače, ove sezone Jokić ima u prosjeku 26 poena, uz preko 12 skokova i devet asistencija, a već nedjeljama je na prvom mjestu kada je riječ o trci za MVP nagradom. Momak iz Sombora je već bio dobitnik ove nagrade, 2021. i 2022. godine, dok je prošle sezone ta čast pripala Džoelu Еmbidu.

Inače, Nagetsi se trenutno nalaze na drugom mjestu Zapadne konferencije NBA lige, sa učinkom 49-21, a ispred se nalazi samo Oklahoma siti Tander, sa skorom 48-20.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)