Košarkaš Denvera

Jokić: Živjeti pobjeđivanje je stil života

  • Izvor: Agencije
  • 20.02.2024. 13:28

Košarkaš Denvera Nikola Jokić nakon završenog "Ol-star" vikenda u Indijanapolisu dao je veliki intervju i to na svoj 29. rođendan.

Jokić je poslije šestog "Ol-star" vikenda razgovarao sa novinarkom "Altitud Sporta" iz Denvera Kejt Vindž, a teme su bile razne - od rođenadana, preko konja, do porodice.

Jokić je prvo govorio šta za njega predstavlja "Ol-star" vikend, na kojem je postigao 13 poena uz devet asistencija.

"Mislim da je to samo provođenje vremena sa momcima i biti oko najboljih igrača na svijetu. Mislim da je to vjerovatno najbolja stvar ovog vikenda", rekao je Jokić na početku razgovora.

Uslijedilo je i pitanje da li je bilo vrijeme kada nisi bio siguran da možeš uspjeti u NBA ligi?.

"Da, naravno. I dalje mislim da možda neću uspjeti, ali šalim se. Ali da, znajući svoju istoriju, znajući svoj put, mislim da je to zaista neki jedinstven put i jedinstven način da dođeš do NBA lige. Došao sam ovdje da bih, bukvalno, trenirao. Tada sam bio peti ili šesti veliki igrač. Tako da je to bilo lijep način da se nagradiš s tom Ol-star utakmicom, ako to ima smisla. Tog trenutka se sjećam, bio je to zaista privilegovan trenutak. Mislim da čak i sada predstavljam Denver Nagetse i svoj rodni grad, svoju porodicu. I zato se trudim da se zabavim", rekao je centar Denvera.

Jedna od stvari koje su drugačije ove godine, ti si sada NBA šampion, a dobio je i pitanje šta je naučio o sebi.

"Još uvijek nemam vremena za razmišljanje. Stvarno sam pokušavao, šta sam naučio o sebi? Ne želim zvučati kao guru. Možeš učiniti sve. Šta god ti je u mislima, jednostavno trebaš... Ne znam. Nemam tu misao u glavi. Ali stvar koju sam naučio o sebi je... Ne znam. Za mene je teško", izjavio je Jokić. 

Kako sada definišeš uspjeh u ovom trenutku karijere?

"Mislim da je u ovom trenutku šampionski pehar vjerovatno vrhunac. Jednostavno se trudiš da ne padneš. Samo pokušavaš da ne padneš na tom nekom početku. Želiš da budeš tamo i možda da pronađeš neki novi vrh planine. Vidjećemo. Naravno, novi šampionski naslov će nas sve podići kao grupu, kao tim. Ali mislim da se jednostavno svakodnevno pobjeđuju utakmice i, kao što sam rekao, živjeti pobjeđivanje je stil života i taj stil ne prihvata poraz, rekao bih to", poručio je između ostalog Jokić.

Pratite nas i putem Vibera