Кошаркаш Денвера

Јокић: Живјети побјеђивање је стил живота

  • Извор: Агенције
  • 20.02.2024. 13:28

Кошаркаш Денвера Никола Јокић након завршеног "Ол-стар" викенда у Индијанаполису дао је велики интервју и то на свој 29. рођендан.

Јокић је послије шестог "Ол-стар" викенда разговарао са новинарком "Алтитуд Спорта" из Денвера Кејт Винџ, а теме су биле разне - од рођенадана, преко коња, до породице.

Јокић је прво говорио шта за њега представља "Ол-стар" викенд, на којем је постигао 13 поена уз девет асистенција.

"Мислим да је то само провођење времена са момцима и бити око најбољих играча на свијету. Мислим да је то вјероватно најбоља ствар овог викенда", рекао је Јокић на почетку разговора.

Услиједило је и питање да ли је било вријеме када ниси био сигуран да можеш успјети у НБА лиги?.

"Да, наравно. И даље мислим да можда нећу успјети, али шалим се. Али да, знајући своју историју, знајући свој пут, мислим да је то заиста неки јединствен пут и јединствен начин да дођеш до НБА лиге. Дошао сам овдје да бих, буквално, тренирао. Тада сам био пети или шести велики играч. Тако да је то било лијеп начин да се наградиш с том Ол-стар утакмицом, ако то има смисла. Тог тренутка се сјећам, био је то заиста привилегован тренутак. Мислим да чак и сада представљам Денвер Нагетсе и свој родни град, своју породицу. И зато се трудим да се забавим", рекао је центар Денвера.

Једна од ствари које су другачије ове године, ти си сада НБА шампион, а добио је и питање шта је научио о себи.

"Још увијек немам времена за размишљање. Стварно сам покушавао, шта сам научио о себи? Не желим звучати као гуру. Можеш учинити све. Шта год ти је у мислима, једноставно требаш... Не знам. Немам ту мисао у глави. Али ствар коју сам научио о себи је... Не знам. За мене је тешко", изјавио је Јокић. 

Како сада дефинишеш успјех у овом тренутку каријере?

"Мислим да је у овом тренутку шампионски пехар вјероватно врхунац. Једноставно се трудиш да не паднеш. Само покушаваш да не паднеш на том неком почетку. Желиш да будеш тамо и можда да пронађеш неки нови врх планине. Видјећемо. Наравно, нови шампионски наслов ће нас све подићи као групу, као тим. Али мислим да се једноставно свакодневно побјеђују утакмице и, као што сам рекао, живјети побјеђивање је стил живота и тај стил не прихвата пораз, рекао бих то", поручио је између осталог Јокић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.