Liga šampiona

Karšijaka slavila protiv Hapoela u Laktašima, pohvale za organizaciju

  • Izvor: ATV
  • 20.03.2024. 18:29

Ponovo je Igokea bila sjajan domaćin predstavnicima Turske i Izraela u FIBA Ligi šampiona.

Nakon utakmica krajem prošle godine, sinoć su svoj meč u evropskom takmičenju u Laktašima odigrali Pinar Karšijaka i Hapoel Jerusalim, a odmah po završetku duela stigle su pohvale za organizaciju. 

"Ovo je bila mnogo dobra organizacija u Laktašima, bili smo i u Banjaluci. Zahvalio bih se svima koji su nam omogućili da se dobro osjećamo. Sada imamo naše naredne ciljeve, a to su mečevi u turskoj ligi", izjavio je Kenan Sipahi. 

Bivši igrač Fenerbahčea već dvije godine nosi dres Karšijake.

Kenan Sipahi smatra da su on i saigrači ove sezone imali dosta nesrećnih poraza, pa bi upravo trijumf protiv Hapoela mogao da okrene sezonu u njihovu korist. 

"Zadnje tri utakmice u Ligi šampiona imali smo prednost u zadnjoj četvrtini, ali nismo mogli da završimo utakmicu. U ovoj utakmici smo odigrali veoma agresivno i u odbrani i u napadu", poručio je Sipahi. 

Do važnog trijumfa u borbi za nokaut fazu nisu uspjeli da dođu Izraelci koje je na početku sezone sa klupe predvodio Aleksandar Džikić. Kasnije ih je preuzeo grčki stručnjak Ilijas Kancuris koji nije štedio kritike na račun svojih igrača. 

"U utakmici koja je biti ili ne biti primili smo 98 poena. To je sve. Ne možete da očekujete da ćete pobijediti ako igrate ovakvu odbranu. Nismo bili pametni, pogotovo u prvom poluvremenu, dali smo im mnogo otvorenih pogleda. Što se tiče organizacije u Laktašima, sve je bilo sjajno. Imali smo odlično gostoprimstvo, samo je izostao dobar rezultat", poručio je Kancuris.  

Dobrim gostoprimstvom hvalili su se prošle godine i Hapoel Holon, kao i Bursaspor i Galatasaraj, a najviše ocjene za organizaciju tada su dali i čelnici FIBA Lige šampiona. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: