Košarka

KK Borac u ABA ligi sa najmlađim timom

  • Izvor: ATV
  • 05.10.2023. 19:45

Podmlađena ekipa Borca nastup u ABA ligi započinje u Subotici. Prvi turnir igra se na sjeveru Srbije, a Banjalučani bez imperativa pristupaju takmičenju.

Svjesni su da će biti teško ponoviti rezultate iz prošle sezone, a na prvo mjesto stavljaju razvoj igrača.

"Veliki izazov, radujemo se svemu tome. Mlada ekipa, željna napretka, rada, cilj je da taj manjak iskustva nadomjestimo većom energijom i vjerujem da će to i publika prepoznati kako bude vrijeme odmicalo", rekao je Zoran Kašćelan.

Jedan od iskusnijih u ekipi Srđan Gavrić biće produžena ruka trenera na parketu. Zajedno sa povratnikom Radošem Šešlijom, ima veću odgovornost jer Borac spada među najmlađe timove u ligi.

"U veoma kratkom periodu igra se veći broj utakmica, mi ne možemo da utičemo na to, sve se dešava u trenutku u koraku se moraju rješavati problemi. Što se tiče ekipe, ekipa je dosta mlađa u odnosu na prošlu godinu koja je bila itekako mlada i prošle godine. Ja sam prošle godine bio jedan od mlađih igrača, došao sam u takvu situaciju da sam sad jedan od nosioca ige i bukvalno najstariji igrač na terenu", poručio je Srđan Gavrić.

Borac je pobjedom protiv Mladosti započeo takmičenje u Ligi BiH. Vicešampion nije imao nikakvih problema, a dobra vijest pred turnir u Subotici je povratak Amsala Delalića u redove Borca. Predsjednik Borca Milan Đajić zahvalio se republičkim institucijama na pomoći.

"Ako ponovimo rezultate, biće to veliki uspjeh. Mi smo jedini klub iz Republike Srpske koji se takmiči u ABA 2 ligi. Imamo veliku podršku institucija Republike Srpske. Hvala Ministarstvu porodice, omladine i sporta i kabinetu Predsjednika. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate. Еlektropriveda Republike Srpske ove godine izdvojila je značajna sredstva za sport, tako i za KK Borac tako da se i njima zahvaljujem. Imali smo pojsetu članova Gradske uprave i oni su nam obećali podršku", rekao je Milan Đajić.

Prvi rival u ABA 2 ligi je Šibenka, a potom slijede dueli protiv Podgorice i domaćina Spartaka. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.