Кошарка

КК Борац у АБА лиги са најмлађим тимом

  • Извор: АТВ
  • 05.10.2023. 19:45

Подмлађена екипа Борца наступ у АБА лиги започиње у Суботици. Први турнир игра се на сјеверу Србије, а Бањалучани без императива приступају такмичењу.

Свјесни су да ће бити тешко поновити резултате из прошле сезоне, а на прво мјесто стављају развој играча.

"Велики изазов, радујемо се свему томе. Млада екипа, жељна напретка, рада, циљ је да тај мањак искуства надомјестимо већом енергијом и вјерујем да ће то и публика препознати како буде вријеме одмицало", рекао је Зоран Кашћелан.

Један од искуснијих у екипи Срђан Гаврић биће продужена рука тренера на паркету. Заједно са повратником Радошем Шешлијом, има већу одговорност јер Борац спада међу најмлађе тимове у лиги.

"У веома кратком периоду игра се већи број утакмица, ми не можемо да утичемо на то, све се дешава у тренутку у кораку се морају рјешавати проблеми. Што се тиче екипе, екипа је доста млађа у односу на прошлу годину која је била итекако млада и прошле године. Ја сам прошле године био један од млађих играча, дошао сам у такву ситуацију да сам сад један од носиоца иге и буквално најстарији играч на терену", поручио је Срђан Гаврић.

Борац је побједом против Младости започео такмичење у Лиги БиХ. Вицешампион није имао никаквих проблема, а добра вијест пред турнир у Суботици је повратак Амсала Делалића у редове Борца. Предсједник Борца Милан Ђајић захвалио се републичким институцијама на помоћи.

"Ако поновимо резултате, биће то велики успјех. Ми смо једини клуб из Републике Српске који се такмичи у АБА 2 лиги. Имамо велику подршку институција Републике Српске. Хвала Министарству породице, омладине и спорта и кабинету Предсједника. Надам се да ћемо имати добре резултате. Електроприведа Републике Српске ове године издвојила је значајна средства за спорт, тако и за КК Борац тако да се и њима захваљујем. Имали смо појсету чланова Градске управе и они су нам обећали подршку", рекао је Милан Ђајић.

Први ривал у АБА 2 лиги је Шибенка, а потом слиједе дуели против Подгорице и домаћина Спартака. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: