Sjajna forma

Košarkaši Borca u dobrom ritmu pred finale Kupa Srpske

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2024. 19:40

Dobru formu sa novosadskog turnira ABA 2 lige košarkaši Borca prenijeli su i na prvenstvo BiH ostvarivši rutinsku pobjedu protiv Posušja.

"Crveno-plavi" pronašli su pravi ritam, uglas kažu da je uvijek ljepše kada se pobjeđuje, pa je cilj u narednom periodu da nastave u istom pravcu.

"Еkipa koja je znatno podmlađena. Oscilacije u rezultatu su sasvim normalna stvar, međutim, kada se tu nadoveže veliki problem sa povredama kao što je to bio slučaj u novembru, mislim da smo platili veliku cijenu u rezultatskom smislu. Raduje me što smo sa dobrom formom dosta loših rezultata iz prvog dijela sezone izbrisali. Zavisimo sami od sebe i u nastavku sezone želimo da budemo što bolji", rekao je trener KK Borac Zoran Kašćelan.

Nakon obaveza u domaćem prvenstvu banjalučki tim okrenuće se i finalnoj utakmici Kupa Republike Srpske koja će naredne srijede biti odigrana u Trebinju protiv Leotara.

"Ukoliko bi slavili plasirali bi se na završnicu Kupa BiH koja se igra samo par dana nakon finala Kupa Srpske. Na taj način završavamo jedan naporan ciklus, ali kako je nama tako je i svim ekipama", poručuje Kašćelan.

Da je atmosfera u ekipi sjajna nakon odličnih igara potvrdio je i Kristijan Ateljević. Kaže da njemu i saigračima dosta znače nedavne pobjede kako u domaćem šampionatu, tako i u drugom po jačini regionalnom takmičenju.

"Imali smo dvije jako bitne pobjede koje nam znače za nastavak sezone u ABA 2 ligi. Od tri utakmice svaki protivnik je bio veoma dobar na svoj način. Mi smo tu dokazali da možemo da igramo sa svima, bez obzira na skor na tabeli", izjavio je Ateljević.

Prije puta u Trebinje Borac će u subotu na svom terenu dočekati Orlovik u 18. kolu Prvenstva BiH.

Meč počinje u 21 čas, a eventualnom pobjedom "crveno-plavi“ bi se dodatno približili samom vrhu tabele.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: