Сјајна форма

Кошаркаши Борца у добром ритму пред финале Купа Српске

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2024. 19:40

Добру форму са новосадског турнира АБА 2 лиге кошаркаши Борца пренијели су и на првенство БиХ остваривши рутинску побједу против Посушја.

"Црвено-плави" пронашли су прави ритам, углас кажу да је увијек љепше када се побјеђује, па је циљ у наредном периоду да наставе у истом правцу.

"Екипа која је знатно подмлађена. Осцилације у резултату су сасвим нормална ствар, међутим, када се ту надовеже велики проблем са повредама као што је то био случај у новембру, мислим да смо платили велику цијену у резултатском смислу. Радује ме што смо са добром формом доста лоших резултата из првог дијела сезоне избрисали. Зависимо сами од себе и у наставку сезоне желимо да будемо што бољи", рекао је тренер КК Борац Зоран Кашћелан.

Након обавеза у домаћем првенству бањалучки тим окренуће се и финалној утакмици Купа Републике Српске која ће наредне сриједе бити одиграна у Требињу против Леотара.

"Уколико би славили пласирали би се на завршницу Купа БиХ која се игра само пар дана након финала Купа Српске. На тај начин завршавамо један напоран циклус, али како је нама тако је и свим екипама", поручује Кашћелан.

Да је атмосфера у екипи сјајна након одличних игара потврдио је и Кристијан Атељевић. Каже да њему и саиграчима доста значе недавне побједе како у домаћем шампионату, тако и у другом по јачини регионалном такмичењу.

"Имали смо двије јако битне побједе које нам значе за наставак сезоне у АБА 2 лиги. Од три утакмице сваки противник је био веома добар на свој начин. Ми смо ту доказали да можемо да играмо са свима, без обзира на скор на табели", изјавио је Атељевић.

Прије пута у Требиње Борац ће у суботу на свом терену дочекати Орловик у 18. колу Првенства БиХ.

Меч почиње у 21 час, а евентуалном побједом "црвено-плави“ би се додатно приближили самом врху табеле.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина