Zvinimir Ivišić

Košarkašu iz Viteza ugrožen put u NBA ligu jer ne zna engleski

  • Izvor: Indeks
  • 08.10.2023. 14:13

Vitežanin Zvonimir Ivišić (20) je jedan od najvećih košarkaških talenata na Balkanu, a svoj put prema NBA ligi odlučio je da gradi kroz NCAA ligu.

Ali, naišao je na neočekivane probleme.

Zvonimir Ivišić je zajedno s bratom blizancem Tomislavom protekle tri godine igrao za crnogorski SC Derby, a četiri minuta stariji Zvonimir ove je sezone odlučio put prema NBA ligi graditi na čuvenom američkom koledžu Kentaki.

U Kentakiju ga je širokih ruku dočekao legendarni trener Džon Kalipari koji je stvorio brojne NBA zvijezde, ali Ivišić još uvijek nije uključen u program jer ne zna pričati engleski jezik.

Naime, od njegove objave da dolazi u Kentaki prošla su dva mjeseca, predavanja su počela 21. avgusta, ekipa je na pripremama za narednu sezonu, a Ivišić se tek na koledžu pojavio u srijedu.


Fudbaler ubijen u napadu Hamasa dok je slavio rođendan

Fudbaler ubijen u napadu Hamasa dok je slavio rođendan

Prema informacijama do kojih je došao "Indeks", sve se otegnulo jer Ivišić iz više pokušaja nije uspio proći test engleskog jezika.

Iako Ivišić nije dolazio na predavanja od početka, što je uslov za nastup u NCAA ligi, on se može do sredine ovog mjeseca upisati na djelimične, svojevrsne vanredne studije i tako ipak steći pravo nastupa u prvom dijelu sezone, odnosno jesenjem semestru.

Ali, za njega je sada puno veći problem to što su Vajldketski već odavno počeli pripreme za novu sezonu, koje uključuje uigravanje i učenje detaljnih akcija, te su se već počele nazirati konture ekipe za iduću sezonu i jasno je da će Ivišiću biti teško izboriti se za mjesto u ekipi.

Ukoliko ovom, 219 centimetara visokom, centru koji je umjesto BiH odabrao da igra za Hrvatsku u budućnosti propadne odlazak u NBA ligu, za većinu toga će kriviti svoj loš engleski jezik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.