Звинимир Ивишић

Кошаркашу из Витеза угрожен пут у НБА лигу јер не зна енглески

  • Извор: Индекс
  • 08.10.2023. 14:13

Витежанин Звонимир Ивишић (20) је један од највећих кошаркашких талената на Балкану, а свој пут према НБА лиги одлучио је да гради кроз НЦАА лигу.

Али, наишао је на неочекиване проблеме.

Звонимир Ивишић је заједно с братом близанцем Томиславом протекле три године играо за црногорски СЦ Дербy, а четири минута старији Звонимир ове је сезоне одлучио пут према НБА лиги градити на чувеном америчком колеџу Кентаки.

У Кентакију га је широких руку дочекао легендарни тренер Џон Калипари који је створио бројне НБА звијезде, али Ивишић још увијек није укључен у програм јер не зна причати енглески језик.

Наиме, од његове објаве да долази у Кентаки прошла су два мјесеца, предавања су почела 21. августа, екипа је на припремама за наредну сезону, а Ивишић се тек на колеџу појавио у сриједу.


Фудбалер убијен у нападу Хамаса док је славио рођендан

Фудбалер убијен у нападу Хамаса док је славио рођендан

Према информацијама до којих је дошао "Индекс", све се отегнуло јер Ивишић из више покушаја није успио проћи тест енглеског језика.

Иако Ивишић није долазио на предавања од почетка, што је услов за наступ у НЦАА лиги, он се може до средине овог мјесеца уписати на дјелимичне, својеврсне ванредне студије и тако ипак стећи право наступа у првом дијелу сезоне, односно јесењем семестру.

Али, за њега је сада пуно већи проблем то што су Вајлдкетски већ одавно почели припреме за нову сезону, које укључује уигравање и учење детаљних акција, те су се већ почеле назирати контуре екипе за идућу сезону и јасно је да ће Ивишићу бити тешко изборити се за мјесто у екипи.

Уколико овом, 219 центиметара високом, центру који је умјесто БиХ одабрао да игра за Хрватску у будућности пропадне одлазак у НБА лигу, за већину тога ће кривити свој лош енглески језик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм