Menadžer takmičenja u FIBA Ligi šampion

Lekić: Igokea i Republika Srpska sjajni domaćini

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2023. 21:23

Dejan Lekić, menadžer takmičenja u FIBA Ligi šampiona, rekao je za ATV da je sve proteklo izvanredno i fenomenalno kada su u pitanje utakmice u Laktašima, kojima je domaćin Igokea.

Igokea je sinoć i danas domaćin turskim i izraelskim klubovima koji svoje mečeve ove runde igraju u Republici Srpskoj, a sinoć je Hapoel Holon savladao Bursaspor rezultatom 93:74.

Lekić kaže da je ovo osjetljiv trenutak zbog situacije u Izraelu, te da su realizacije ovakvih utakmica sa visokim rizikom veoma limitirane.

Jedan od klubova, ali i država, koji su izrazili spremnost da pruže gostoprimstvo klubovima je upravo Igokea, Laktaši i cijela ova regija, kao i Vlada i rukovodstvo Srpske koji su dali veliki doprinos da se članovi klubova osjećaju bezbjedno i kao kod svoje kuće, istakao je Lekić gostujući na ATV-u.

„Impresije klubova nakon utakmice su stvarno izuzetne. Oni i njihovi predstavnici su učinili divan gest koji je vjerovatno pokazatelj koliko su oni zadovoljni i zahvalni da u ovim teškim vremenima nađu domaćina koji će im omogućiti vrhunske uslove da bi sigurno i bezbjedno odigrali utakmicu“, rekao je Lekić, podsjetivši na mali znak zahvalnosti kluba Bursaspor koji je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku poklonio dres.

Lekić je rekao da je Igokea ozbiljan partner i ozbiljno postavljen evropski klub koji je u istom rangu sa najboljim evropskim klubovima.

„Mi kao Liga šampiona i FIBA smo izuzetno sretni i zadovoljni što imamo partnera, zajedno rastemo već šest godina. Ovim putem hoću i javno da se zahvalim predsjedniku (Igokee, op. aut.) Igoru Dodiku i direktoru Vuku Radivojeviću koji su bili prvi koji su se javili da ponude domaćinstvo svim klubovima iz Izraela i Turske, koji treba da igraju osjetljive utakmice“, rekao je on.

Gostovanje Dejana Lekića možete pogledati u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera