Менаџер такмичења у ФИБА Лиги шампион

Лекић: Игокеа и Република Српска сјајни домаћини

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2023. 21:23

Дејан Лекић, менаџер такмичења у ФИБА Лиги шампиона, рекао је за АТВ да је све протекло изванредно и феноменално када су у питање утакмице у Лакташима, којима је домаћин Игокеа.

Игокеа је синоћ и данас домаћин турским и израелским клубовима који своје мечеве ове рунде играју у Републици Српској, а синоћ је Хапоел Холон савладао Бурсаспор резултатом 93:74.

Лекић каже да је ово осјетљив тренутак због ситуације у Израелу, те да су реализације оваквих утакмица са високим ризиком веома лимитиране.

Један од клубова, али и држава, који су изразили спремност да пруже гостопримство клубовима је управо Игокеа, Лакташи и цијела ова регија, као и Влада и руководство Српске који су дали велики допринос да се чланови клубова осјећају безбједно и као код своје куће, истакао је Лекић гостујући на АТВ-у.

„Импресије клубова након утакмице су стварно изузетне. Они и њихови представници су учинили диван гест који је вјероватно показатељ колико су они задовољни и захвални да у овим тешким временима нађу домаћина који ће им омогућити врхунске услове да би сигурно и безбједно одиграли утакмицу“, рекао је Лекић, подсјетивши на мали знак захвалности клуба Бурсаспор који је предсједнику Републике Српске Милораду Додику поклонио дрес.

Лекић је рекао да је Игокеа озбиљан партнер и озбиљно постављен европски клуб који је у истом рангу са најбољим европским клубовима.

„Ми као Лига шампиона и ФИБА смо изузетно сретни и задовољни што имамо партнера, заједно растемо већ шест година. Овим путем хоћу и јавно да се захвалим предсједнику (Игокее, оп. аут.) Игору Додику и директору Вуку Радивојевићу који су били први који су се јавили да понуде домаћинство свим клубовима из Израела и Турске, који треба да играју осјетљиве утакмице“, рекао је он.

Гостовање Дејана Лекића можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)