Košarkaški trener

Maljković: Košarkaši Srbije ujedinili cijelu naciju

  • Izvor: ATV
  • 14.09.2023. 22:57

Košarkaški trener Marina Maljković izjavila je danas da su košarkaši Srbije osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Manili i dočekom ispred Skupštine grada, ujedinili cijelu naciju.

- Definitivno je da mnogo više pominjemo te ljudske stvari i prave ljudske vrijednosti, što mene posebno raduje, jer sam neko ko maksimalno i kroz reprezentaciju, a i kroz sve u radu sa djecom u Institutu i u Pokretu, pokušavam da promijenim atmosferu društva i neke negativne stvari u našem društvu svojim primjerom - rekla je ona.

Maljković je istakla da su košarkaši uspjehom na Svjetskom prvenstvu i dočekom sinoć, pokazali primjerom šta znači dobrota i šta znači kada se pojedinac potpuno preda timu bez da očekuje išta za uzvrat.

- Ja svakako iz košarkaškog ugla čestitam selektoru Pešiću, čestitam svima njima, čestitam i predsjedniku Daniloviću jer znam koliko truda i koliko želje je on uložio svih ovih godina u to. Nevjerovatan uspjeh, žal za prvim mjestom ostaje prije svega kod njih, ali mi svi treba da im kažemo jedno ogromno "bravo" - rekla je ona.

Nakon odlaska iz Fenerbahčea, Maljković navodi da su joj planovi da više bude u Srbiji, što je, kako kaže, posebno raduje jer će više moći da se posveti Instituta za ženski sport, Pokretu za žensku košarku Marina Maljković, djeci i formiranju trenera edukacije, što joj je podjednako važno kao i rad u reprezentaciji.

Odgovarajući na pitanje kakve su šanse da se košarkašice Srbije plasiraju na Olimpijske igre, istakla je da, s obzirom da se reprezentacija kompletno podmladila i da su nove djevojke u dresu, osvojeno peto mjesto na Еvropskom prvenstvu im je dalo mogućnost da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Biće izuzetno teško, ali se nadam da će moje košarkašice da izvuku, jer biće potrebno da pređemo svoje granice, sve granice bola, ali da ćemo ovim pozitivnim elanom i primjerom košarkaša i naših drugih sportista, povećati tim Srbije i biti na najvećem sportskom takmičenju - rekla je ona.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.