Trener Denvera

Meloun: Nikada nisam vidio Jokića da toliko puta promaši

  • Izvor: B92
  • 07.12.2023. 09:19

Košarkaši Denvera poraženi su osmi put ove sezone, i ponovo na gostovanju.

Od njih su bili bolji LA Klipersi sa 111:102, a Nikola Jokić je imao tripl dabl od 22 poena, 15 skokova i deset asistencija.

Nikola je posle meča rekao da su u pojedinim napadima, košarkaši Denvera bili suočeni sa dobrom odbranom protivnika, te da i u tome treba tražiti uzrok nešto većeg broja promašaja srpskog centra.

Trener Nagetsa Majkl Meloun posebno je pohvalio iskusnog Redžija Džeksona.

"Morate da pohvalite Reždija Džeksona. Ne mogu da iskažem dovoljno komplimenata. Samo pogledajte njegove brojke ove sezone i u posljednjih pet. Njegova efikasnost u duelima sa Jokićem i Deandreom Džordanom u pikenrolu. U smislu šuta. Ne mogu da budem ponosniji na Reždija i to kako je igrao, bilo da je ulazio umjesto Džamala ili počinjao. Ako je Džamal spreman, onda je u redu. Ako nije, naći ćemo način da se takmičimo i bez njega", rekao je Meloun.

Jokić je promašivao više nego obično i to je pomalo iznenadilo trenera Denvera.

"Pokušao je 32 puta i imao je samo dva slobodna bacanja, oba u posljednjoj četvrtini. Šutirao je mnogo puta iz svojih pozicija. Nikada ranije nisam vidio da je pogodio samo devet od 32", kaže Meloun.

Zanimljivo je da je Denver imao samo devet bacanja u odnosu na 25 koliko su imali Klipersi.

"Jednostavno nismo dovoljno dobri. Ja nisam bio dovoljno dobar ove večeri. I tim isto tako", dodao je Meloun.

Bio je čudan susret. Denver je dobio prvu dionicu sa 15 razlike, potom izgubio drugu sa 19. Igrali su po tom sistemu toplo-hladno, na kraju izvukli deblji kraj.

Denver je imao rekordnih osam trojki u prvoj četvrtini, a onda za ostatak meča samo četiri.

"Bila je to čudna utakmica, odigrali smo sjajno na početku, onda je druga bila vrlo loša. To je drugi put u posljednja dva meča da smo imali potpuni užas od druge četvrtine, da budem iskren. Moramo to da sredimo. Ove večeri nismo bili dobri, ali bićemo bolji sljedeći put", zaključio je trener Nagetsa.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)