Тренер Денвера

Мелоун: Никада нисам видио Јокића да толико пута промаши

  • Извор: Б92
  • 07.12.2023. 09:19

Кошаркаши Денвера поражени су осми пут ове сезоне, и поново на гостовању.

Од њих су били бољи ЛА Клиперси са 111:102, а Никола Јокић је имао трипл дабл од 22 поена, 15 скокова и десет асистенција.

Никола је после меча рекао да су у појединим нападима, кошаркаши Денвера били суочени са добром одбраном противника, те да и у томе треба тражити узрок нешто већег броја промашаја српског центра.

Тренер Нагетса Мајкл Мелоун посебно је похвалио искусног Реџија Џексона.

"Морате да похвалите Реждија Џексона. Не могу да искажем довољно комплимената. Само погледајте његове бројке ове сезоне и у посљедњих пет. Његова ефикасност у дуелима са Јокићем и Деандреом Џорданом у пикенролу. У смислу шута. Не могу да будем поноснији на Реждија и то како је играо, било да је улазио умјесто Џамала или почињао. Ако је Џамал спреман, онда је у реду. Ако није, наћи ћемо начин да се такмичимо и без њега", рекао је Мелоун.

Јокић је промашивао више него обично и то је помало изненадило тренера Денвера.

"Покушао је 32 пута и имао је само два слободна бацања, оба у посљедњој четвртини. Шутирао је много пута из својих позиција. Никада раније нисам видио да је погодио само девет од 32", каже Мелоун.

Занимљиво је да је Денвер имао само девет бацања у односу на 25 колико су имали Клиперси.

"Једноставно нисмо довољно добри. Ја нисам био довољно добар ове вечери. И тим исто тако", додао је Мелоун.

Био је чудан сусрет. Денвер је добио прву дионицу са 15 разлике, потом изгубио другу са 19. Играли су по том систему топло-хладно, на крају извукли дебљи крај.

Денвер је имао рекордних осам тројки у првој четвртини, а онда за остатак меча само четири.

"Била је то чудна утакмица, одиграли смо сјајно на почетку, онда је друга била врло лоша. То је други пут у посљедња два меча да смо имали потпуни ужас од друге четвртине, да будем искрен. Морамо то да средимо. Ове вечери нисмо били добри, али бићемо бољи сљедећи пут", закључио је тренер Нагетса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)