Trener Nagetsa

Meloun o Balkancima u NBA: Znaju kako se igra košarka, zahvalan sam što imamo jednog takvog

  • Izvor: B92
  • 13.12.2023. 07:13

U pobjedi Denvera protiv Atlante 129:122, centralne figure tog duela bili su srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

Bogdan je oborio rekord karijere i utakmicu završio sa 40 poena, tri skoka, tri asistencija, uz 10 pogođenih trojki i 14-24 iz igre, dok je Nikola postigao 25 poena, uz osam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Trener Nagetsa Majkl Meloun dobio je pitanje da li zna da je Srbija bila šest puta šampion svijeta i da se veliki dio igre zasniva na dodavanju.

Takvo nešto pokazao je i Bogdan Bogdanović u duelu sa Nagetsima, koji je uz fenomenalno šutersko veče pokazao i uijeće da asistira, kao i svi košarkaši sa Balkana.

"Ti momci počinju da igraju veoma mladi i nije samo da igraju kao mladi već ih i uče košarkom kada su mladi. Mislim da postoji razlika u SAD sa "AUU" košarkom. Klinici igraju dobro, ali da li su naučeni kako se igra? Najbolji treneri na svijetu, kao što je Pit Njuel uči zašto se igra košarka. Uči momke zašto rade to što rade i ima toliko primjera momaka sa Balkana, koji imaju visok IQ. Od malih nogu su dobro trenirali i znaju kako se igra košarka. Oni znaju kako da, ne samo da pomognu sebi, već što je važnije, pomognu svojim saigračima. Zaista sam zahvalan što imamo jednog asa sa Balkana u našem timu, koji je po našem mišljenju najbolji igrač na svijetu", rekao je Melon.


Pratite nas i putem Vibera