Тренер Нагетса

Мелоун о Балканцима у НБА: Знају како се игра кошарка, захвалан сам што имамо једног таквог

  • Извор: Б92
  • 13.12.2023. 07:13

У побједи Денвера против Атланте 129:122, централне фигуре тог дуела били су српски кошаркаши Никола Јокић и Богдан Богдановић.

Богдан је оборио рекорд каријере и утакмицу завршио са 40 поена, три скока, три асистенција, уз 10 погођених тројки и 14-24 из игре, док је Никола постигао 25 поена, уз осам скокова, осам асистенција и три украдене лопте.

Тренер Нагетса Мајкл Мелоун добио је питање да ли зна да је Србија била шест пута шампион свијета и да се велики дио игре заснива на додавању.

Такво нешто показао је и Богдан Богдановић у дуелу са Нагетсима, који је уз феноменално шутерско вече показао и уијеће да асистира, као и сви кошаркаши са Балкана.

"Ти момци почињу да играју веома млади и није само да играју као млади већ их и уче кошарком када су млади. Мислим да постоји разлика у САД са "АУУ" кошарком. Клиници играју добро, али да ли су научени како се игра? Најбољи тренери на свијету, као што је Пит Њуел учи зашто се игра кошарка. Учи момке зашто раде то што раде и има толико примјера момака са Балкана, који имају висок IQ. Од малих ногу су добро тренирали и знају како се игра кошарка. Они знају како да, не само да помогну себи, већ што је важније, помогну својим саиграчима. Заиста сам захвалан што имамо једног аса са Балкана у нашем тиму, који је по нашем мишљењу најбољи играч на свијету", рекао је Мелон.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)