Trude se da opravdaju ukazanu šansu

Mladi igrači KK Igokea odgovorili izazovu

  • Izvor: ATV
  • 18.01.2024. 19:54

Odlaskom četiri igrača u košarkaškom klubu Igokea veću odgovornost preuzeli su mladi igrači, a svakom novom utakmicom trude se da opravdaju ukazanu šansu.

Ognjen Stanković i Mihailo Bošković ne kriju zadovoljstvo zbog velike minutaže. 

"Odgovornost je kao i kod svakog igrača. Moramo da se zalažemo i da se borimo. Ja spadam u mlađe igrače, tako da je više moje da se na terenu bacam za svaku loptu, da idem na skok i da igram odbranu, a u napadu kako dođe. Znači mi mnogo, osjećam se poprilično dobro povodom toga," ističe Bošković.

"Želim da se zahvalim treneru i stručnom štabu što su mi ukazali šansu da se borim i dokazujem. Na meni je da treniram što jače i što bolje, i da se svaki trening dokazujem, te da imam veću minutažu," poručuje Stanković. 

Jedan od mlađih igrača koji je još i prošle sezone imao veću ulogu je Kosta Kondić. Minulog vikenda protiv Studentskog centra odigrao je svoju partiju sezone.   

"Tim nam se promijenio, mi mlađi igrači imamo veću odgovornost. Moramo da igramo ozbiljno," kaže Kondić.

Nikada nije lijepo kada se gubi, pa je prekid crne serije veoma važan poručuje trener ekipe. Vladimira Jovanovića raduju partije mladih momaka, koji imaju sve više samopouzdanja. 

"Trebalo je vremena igračima da se prilagode na neke nove uloge, da se podijele minute i poeni, i sve što je bilo u prethodnom periodu. Vjerovatno je i to uticalo na neka lošija izdanja, ali vjerujem da ćemo vremenom biti sve bolji i bolji, jer momci koji su tu imaju kvalitet i karakter. Od njih očekujem da napreduju i da budu što bolji do kraja sezone," kaže Jovanović.

Naredni izazov Igose očekuje već predstojećeg vikenda. Sljedeći protivnik je Cedevita Olimpija u subotu od 17 časova u Ljubljani. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: