Труде се да оправдају указану шансу

Млади играчи КК Игокеа одговорили изазову

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2024. 19:54

Одласком четири играча у кошаркашком клубу Игокеа већу одговорност преузели су млади играчи, а сваком новом утакмицом труде се да оправдају указану шансу.

Огњен Станковић и Михаило Бошковић не крију задовољство због велике минутаже. 

"Одговорност је као и код сваког играча. Морамо да се залажемо и да се боримо. Ја спадам у млађе играче, тако да је више моје да се на терену бацам за сваку лопту, да идем на скок и да играм одбрану, а у нападу како дође. Значи ми много, осјећам се поприлично добро поводом тога," истиче Бошковић.

"Желим да се захвалим тренеру и стручном штабу што су ми указали шансу да се борим и доказујем. На мени је да тренирам што јаче и што боље, и да се сваки тренинг доказујем, те да имам већу минутажу," поручује Станковић. 

Један од млађих играча који је још и прошле сезоне имао већу улогу је Коста Кондић. Минулог викенда против Студентског центра одиграо је своју партију сезоне.   

"Тим нам се промијенио, ми млађи играчи имамо већу одговорност. Морамо да играмо озбиљно," каже Кондић.

Никада није лијепо када се губи, па је прекид црне серије веома важан поручује тренер екипе. Владимира Јовановића радују партије младих момака, који имају све више самопоуздања. 

"Требало је времена играчима да се прилагоде на неке нове улоге, да се подијеле минуте и поени, и све што је било у претходном периоду. Вјероватно је и то утицало на нека лошија издања, али вјерујем да ћемо временом бити све бољи и бољи, јер момци који су ту имају квалитет и карактер. Од њих очекујем да напредују и да буду што бољи до краја сезоне," каже Јовановић.

Наредни изазов Игосе очекује већ предстојећег викенда. Сљедећи противник је Цедевита Олимпија у суботу од 17 часова у Љубљани. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: