Trener KK Partizan

Obradović: Treba da nađemo motive

  • Izvor: B92
  • 07.04.2024. 14:19

Košarkaši Partizana će u ponedjeljak, u okviru posljednjeg kola ABA lige dočekati ekipu Zadra. Crno-bijeli su u prvom dijelu sezone pretrpjeli poraz rezultatom 84:68, pa i pored činjenice da je meč bez rezultatskog značaja žele trijumf.

Pred ovaj duel svoja očekivanja izneo je trener Partizana, Željko Obradović.

- Igramo protiv tima koji je odigrao izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom dijelu prvenstva. Treba da nađemo motive, bez obzira na to što se već zna pozicija na tabeli, da odigramo dobru utakmicu u ovom dijelu takmičenja i da krenemo praktično da se spremamo za plej-of - rekao je strateg crno-belih.

Sa druge strane, plejmejker Partizana Aleksa Avramović istakao je da ovaj meč ekipa očekuje sa "puno samopouzdanja".

- Zadar je ekipa koja nas je porazila u prvom dijelu sezone. Imaju sjajan tim, roster igrača približne visine, slične građe i konstitucije. Igraju dobru košarku predvođeni najkorisnijim igračem lige Lukom Božićem koji igra stvarno odlično. Imaju još igrače poput Drežnjaka, Ramljaka, Lakića, Mazalina, Žganeca koji igraju veoma dobro. Mi znamo da moramo pred našom publikom taj regularni dio takmičenja da zatvorimo pobjedom, iako je rezultatski nebitna utakmica i za nas i za njih. Idemo puni motivacije, jer znamo da nas poslije toga očekuje teška utakmica protiv Valensije gdje znamo da moramo da pobijedimo i nadam se da ćemo na kraju ove nedjelje izaći sa dvije pobjede - rekao je Avramović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)