Tragedija iz djetinjstva mu promijenila život

Oca mu ubili na ulici: Teška životna priča najnovijeg pojačanja Zvezde

  • Izvor: Blic
  • 01.02.2024. 16:51

Najnovije pojačanje Crvene zvezde, Džavonte Smart (24) imao je samo sedam godina kada mu je otac ubijen.

Amerikanac po prvi put nastupa u Еvropi pa je potpuno normalno što niko ne zna jako tešku životnu priču nekadašnjeg studenta Еl-Еs-Ju univerziteta.

Smartov otac, Džeri Metjuz ubijen je 2006. godine, a detalji zločina do dana današnjeg nisu rasvjetljeni.

Policija je tada saopštila da je do pucnjave došlo prilikom pokušaja pljačke pripadnika lokalne bande, ali počinioci nikada nisu pronađeni i slučaj nije riješen 18 godina kasnije.

Uprkos stravičnom događaju, Džavonte je napravio fenomenalnu srednjoškolsku i koledž karijeru, koja mu je omogućila i nastup u NBA ligi nakon što ga niko nije birao na draftu 2021, ali smrt oca je jako teško podnio.

– Kada postignem koš, pogledam gore i kažem da je to za tebe – govorio je bek prilikom predstavljanja na univerzitetu u Luizijani.

Upravo je porodica bila ta koja ga je “držala” nakon tragedije, pa je i u odabiru koledža tražio da bude što bliže svojim bližnjima.

Njegova majka Melinda govorila je o košmarima koje je Smart proživljavao nakon nikad riješenog ubistva.

– Ponekad se Džavonte probudi iz sna vrišteći i plačući kao da je sanjao svog tatu. Tada utrči u moju sobu, a ja ni sama ne znam šta da radim. Držim i grlim ga i plačem – otkrila je udovica.

Ipak, uz sve poteškoće, Smart je odrastao u uspješnog sportistu koji neodoljivo podsjeća na oca.

–  Način na koji igra, ima toplo srce, draga je osoba, puna ljubavi, on je kao tata. Mislila sam da će zaplakati jer su na koledžu na stolu imali sliku njegovog oca – rekla je Melinda.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.