Трагедија из дјетињства му промијенила живот

Оца му убили на улици: Тешка животна прича најновијег појачања Звезде

  • Извор: Блиц
  • 01.02.2024. 16:51

Најновије појачање Црвене звезде, Џавонте Смарт (24) имао је само седам година када му је отац убијен.

Американац по први пут наступа у Европи па је потпуно нормално што нико не зна јако тешку животну причу некадашњег студента Ел-Ес-Ју универзитета.

Смартов отац, Џери Метјуз убијен је 2006. године, а детаљи злочина до дана данашњег нису расвјетљени.

Полиција је тада саопштила да је до пуцњаве дошло приликом покушаја пљачке припадника локалне банде, али починиоци никада нису пронађени и случај није ријешен 18 година касније.

Упркос стравичном догађају, Џавонте је направио феноменалну средњошколску и колеџ каријеру, која му је омогућила и наступ у НБА лиги након што га нико није бирао на драфту 2021, али смрт оца је јако тешко поднио.

– Када постигнем кош, погледам горе и кажем да је то за тебе – говорио је бек приликом представљања на универзитету у Луизијани.

Управо је породица била та која га је “држала” након трагедије, па је и у одабиру колеџа тражио да буде што ближе својим ближњима.

Његова мајка Мелинда говорила је о кошмарима које је Смарт проживљавао након никад ријешеног убиства.

– Понекад се Џавонте пробуди из сна вриштећи и плачући као да је сањао свог тату. Тада утрчи у моју собу, а ја ни сама не знам шта да радим. Држим и грлим га и плачем – открила је удовица.

Ипак, уз све потешкоће, Смарт је одрастао у успјешног спортисту који неодољиво подсјећа на оца.

–  Начин на који игра, има топло срце, драга је особа, пуна љубави, он је као тата. Мислила сам да ће заплакати јер су на колеџу на столу имали слику његовог оца – рекла је Мелинда.

Пратите нас и путем Вибера