Košarkaški klub

Partizan dobija A licencu Еvrolige, Savić: Ispunili smo uslove

  • Izvor: Agencije
  • 02.02.2024. 11:47

Sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, vjeruje da crno-bijeli ispunjavaju sve kriterijume za višegodišnju A licencu Еvrolige.

Svi se spremaju za važan sastanak koji je zakazan u aprilu nakon kojeg bi trebalo da li će neko od srpskih klubova postati član ovog takmičenja na duži period.

Sudeći prema riječima Savića, koji je o aktuelnoj situaciji govorio za litvanski portal "Basket njuz", crno-bijeli ispunjavaju sve uslove za dobijanje A licence.

Pomenuti sajt je poručio da Partizan sprema jake argumente za svoju aplikaciju.

Savić vjeruje da se najveća snaga najtrofejnijeg srpskog kluba krije u navijačima.

"Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Еfesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam tamo 1999. godine i sjećam se da sam vidio puno djece. Pitao sam ljude iz Еfesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista djeca koja sada kupuju karte", uz osmijeh je odgovorio Savić koji je rekao da na svaku utakmicu Partizana dođe između 600 i 800 mališana.

Partizan aktuelnu sezonu u Еvroligi igra kao vlasnik vajld karte koju je zaradio osvajanjem ABA lige, a naredni period je pun nesigurnosti kada je riječ o srpskim klubovima i nastupom u elitnom evropskom takmičenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)