ABA liga

Partizan krenuo silovito u odbranu titule: Pregazili Mornar u Beogradu

  • 02.10.2023. 21:02

Partizan je kiksirao u finalu ABA Super Kupa, gdje je poražen od Studentskog centra, ali je na startu regionalnog takmičenja protiv Mornara bio više nego ubjedljiv - 110:78 (34:21, 25:20, 22:20, 29:17).

Nikakvih problema nije imao Partizan na otvaranju sezone u ABA ligi, uz podršku 13.653 gledalaca u „Areni“ slavio je očekivanu i ubjedljivu pobjedu protiv Mornara.

Dozirao je minutažu Željko Obradović igračima koje je „skinuo“ za ovaj meč, a među njima nije bilo Zeka Ledeja. Navijače crno-bijelih svakako može da raduje i vrlo dobar učinak srpskih igrača, zapaženi su bili Anđušić, Vukčević, Smailagić, Koprivica i Avramović.

Na kraju, prvi među jednakima bio je Anđušić, koji je susret završio sa 23 poena, pratili su ga Vukčević sa 13, Smailagić sa 12, Naneli sa 11 (igrao samo prvo poluvrijeme)…

Barani su poveli sa 9:6, ali su brzo domaći reagovali. Na isteku osmog minuta poslije poena Smailagića razlika je već bila dvocifrena u korist crno-bijelih (28:18), a potom je samo rasla sve do „plus 18“ na poluvremenu (59:41).

U nastavku jedino se postavljalo pitanje kojom razlikom će šampion ABA lige završiti meč, a domaći su čak “tjerali” i preko stotke. Partizanovoj publici predstavila su se u najlepšem svijetlu i pojačanja, Ponitka, Kaminski i Doužer.

(Foto: Aba liga)

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)