АБА лига

Партизан кренуо силовито у одбрану титуле: Прегазили Морнар у Београду

  • 02.10.2023. 21:02

Партизан је киксирао у финалу АБА Супер Kупа, гдје је поражен од Студентског центра, али је на старту регионалног такмичења против Морнара био више него убједљив - 110:78 (34:21, 25:20, 22:20, 29:17).

Никаквих проблема није имао Партизан на отварању сезоне у АБА лиги, уз подршку 13.653 гледалаца у „Арени“ славио је очекивану и убједљиву побједу против Морнара.

Дозирао је минутажу Жељко Обрадовић играчима које је „скинуо“ за овај меч, а међу њима није било Зека Ледеја. Навијаче црно-бијелих свакако може да радује и врло добар учинак српских играча, запажени су били Анђушић, Вукчевић, Смаилагић, Kопривица и Аврамовић.

На крају, први међу једнакима био је Анђушић, који је сусрет завршио са 23 поена, пратили су га Вукчевић са 13, Смаилагић са 12, Нанели са 11 (играо само прво полувријеме)…

Барани су повели са 9:6, али су брзо домаћи реаговали. На истеку осмог минута послије поена Смаилагића разлика је већ била двоцифрена у корист црно-бијелих (28:18), а потом је само расла све до „плус 18“ на полувремену (59:41).

У наставку једино се постављало питање којом разликом ће шампион АБА лиге завршити меч, а домаћи су чак “тјерали” и преко стотке. Партизановој публици представила су се у најлепшем свијетлу и појачања, Понитка, Kамински и Доужер.

(Фото: Аба лига)

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм