Evroliga

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

  • Izvor: ATV
  • 27.01.2023. 21:21

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom rivalu za poraz u prvom dijelu sezone.

Krajnji rezultat govori da je hala Pionir gorjela u samoj završnici koja je ipak pripala crno-bijelima.

Obradovićeva ekipa startovala u prvoj četvrtini odlično, dobili su je sa 20:18. A onda su u četvrtoj napravili dovoljnu rezultatsku razliku koja ih je spasila u ovom meču.

Domaćina u Beogradu u ovom derbiju dobili su sa 25:19. Onda je uslijedila bolja igra crveno-bijelih koji su treću četvrtinu 17:12, nakon čega je uslijedila dramatična četvrta koju zvezda dobija, ali nedovoljno za pobjedu.

Minut prije kraja Partizan je imao 74:71. Tri boda prednosti i dva slobodna bacanja Egzuma. Ipak, Australijanac iskorišćava samo jedan slobodan šut, a brza kontra Zvezde smanjuje razliku na 75:73 na 46 sekundi do kraja.

Šest sekundi do kraja Partizan je imao dva poena prednosti. Sudije su gledale da li je bilo Egzumovog faula u napadu, ali su dosudile faul na drugoj strani, Lazića nad Egzumom.

Australijanac će imao dva slobodna bacanja koja je ovaj put iskoristio. Na sreću Partizana tada je rezultat 79:75, a Nedović u posljednjoj sekundi postiže trojku koja je opet bila nedovoljna za produžetke.

Najbolji u dresu crveno-bijelih bili su Vildoza sa 26 i Nedović sa 23 koša.

Egzum je predvodio Partizan sa 20 poena.

Partizan je ovom pobjedom prestigao Zvezdu, ali su oba srpska tima daleko od fajnl-fora. Partizan je 11, dok je Zvezda 12. na tabeli. Prvi na tabeli je Real Madrid sa 14 pobjeda, a prati ga Olimpijakos sa 13.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program