Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Pešić o Jokiću: Ako nije spreman, bolje da ne igra!

  • 24.02.2024. 09:24

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je sinoć poslije pobjede nad Finskom (77:61) na startu kvalifikacija za Еvropsko prvenstvo 2025. godine, da je najvažnije bilo pobijediti, ali i dobiti nešto više iz ove utakmice.

Pričao je Kari i o učešću Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Novi tripl-dabl: Nezaustavljivi Jokić nastavlja da ganja Medžika!

Novi tripl-dabl: Nezaustavljivi Jokić nastavlja da ganja Medžika!

Srbija je nešto slabije otvorila duel sa Finskom u dvorani Aleksandar Nikolić, ali je na kraju upisala ubjedljivu pobjedu pred nezgodno gostovanje Gruziji u ponedjeljak od 18 časova.

„Najvažnije je da smo pobijedili i da smo uspjeli da nađemo rješenja u drugom poluvremenu. Visoki su odigrali odlično, u prvom poluvremenu Luka Mitrović, u drugom Filip Petrušev. Aleksa Avramović je pokazao koliku volju i želju ima kad igra za reprezentaciju. Samo da je zdrav, a mnogo mi znači što u Partizanu kod Željka Obradovića igra na plejmejkeru“, rekao je Pešić na konferenciji za medije poslije utakmice.

Selektor koji je sa Orlovima osvojio srebro na Mundobasketu u Manili, dodao je da je zadovoljan i zbog toga što su se dobro pokazali igrači koji ranije nisu imali značajniju ulogu.

„Imali smo dosta novih igrača, koji su debitovali za reprezentaciju, kao i momaka koji su prvi put imali veću minutažu. Zadovoljan sam što imam sve više igrača na raspolaganju, čekaju nas Olimpijske igre i važno je da imamo što više kandidata za putnike u Pariz“, istakao je Pešić.

Kako je Pešić pomenuo Olimpijske igre i potencijalni spisak putnika za Pariz, tako je to bio povod za pripadnike "sedme sile" da pitaju selektora da li će među putnicima biti i najbolji košarkaš planete Nikola Jokić.

„Pričam svaki dan i sa Jokićem i vrlo često držim kontakt, Tarlać i ja. Svi koji nisu bili, prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je preko 100 utakmica i više od 100 utakmica i imao je u aprilu mjesecu i fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svjetsko prvenstvo, on želi da igra. Ali, morate da znate da kad odlučiš da igraš za Srbiju, ovi vrhunski igrači, on njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, oni moraju i fizički i mentalno da budu spremni, ako se osjećaju da nisu fizički i mentalno spremni, oni neće da ulaze u to. Ako nije spreman, bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman, ali je još rano da pričamo o tome“, konstatovao je selektor Srbije.

Pešić je za kraj konferencije demantovao da će preuzeti Dubai, koji će po svoj prilici zauzeti mjesto u Еvroligi.

„Nikakvih pregovora sa Dubaijem nije bilo, iako imam tamo prijatelje kojima pomažem u tom projektu. Preda mnom su Olimpijske igre i posvećen sam samo tom cilju. A da li ću biti selektor i poslije, u nastavku kvalifikacija za Еvropsko prvenstvo, to stvarno ne znam. Imao sam i imam nekoliko ponuda iz Еvrolige, ali prvo moram da odlučim da li ću poslije Olimpijskih igara nastaviti da budem trener“, zaključio je Pešić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program