Nije igrao godinu dana

Riki Rubio napušta Klivlend zbog mentalnih problema

  • Izvor: B92
  • 20.12.2023. 20:32

Španski košarkaš Riki Rubio bi uskoro mogao da napusti Klivlend za koji nije igrao čitavu sezonu zbog mentalnih problema.

Iako su ga očekivali u španskoj reprezentaciji na Mundobasketu Rubio je objavio da psihički nije spreman da igra i od tada je van terena.

Američki mediji navode da Klivlend traži klub koji bi preuzeo Rubijev ugovor (12 miliona), mada ima i nagoveštaja da bi mogao i da završi karijeru. To je čak i realnija opcija.

U Klivlendu postoje ozbiljna briga da Rubio više nikad neće igrati košarku. Ono u šta su sasvim sigurni - neće igrati ove sezone.

"Nastavićemo da u potpunosti pružamo podršku Rikiju i njegovoj borbi. Za sada, najbolje je da bude van terena, van tima. Nastavljamo da komuniciramo i povremeno se konsultujemo sa njim i nastavićemo da mu pomažemo na bilo koji način" , poruka je ljudi iz Klivlenda međutim realnost je takva da će se u najskorije vreme završiti saradnja dve strane.

Rubio je poslednji meč odigrao 23. aprila ove godine.

Bio je to period kada je uhvatio dobar ritam posle duge pauze izazvane operacijom ligamenata kolena i višemesečnim oporavkom.

Ukupno, bio je van terena duže od godinu dana.

Transfer u drugi klub je samo jedna od tri opcije koje Kavsi nude Rubiju - jedna je da se sporazumno raziđu i da Rubio dobije sav novac koji je preostao da mu isplati franšiza i druga je da to bude manja suma, po dogovoru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.