Није играо годину дана

Рики Рубио напушта Кливленд због менталних проблема

  • Извор: Б92
  • 20.12.2023. 20:32

Шпански кошаркаш Рики Рубио би ускоро могао да напусти Кливленд за који није играо читаву сезону због менталних проблема.

Иако су га очекивали у шпанској репрезентацији на Мундобаскету Рубио је објавио да психички није спреман да игра и од тада је ван терена.

Амерички медији наводе да Кливленд тражи клуб који би преузео Рубијев уговор (12 милиона), мада има и наговештаја да би могао и да заврши каријеру. То је чак и реалнија опција.

У Кливленду постоје озбиљна брига да Рубио више никад неће играти кошарку. Оно у шта су сасвим сигурни - неће играти ове сезоне.

"Наставићемо да у потпуности пружамо подршку Рикију и његовој борби. За сада, најбоље је да буде ван терена, ван тима. Настављамо да комуницирамо и повремено се консултујемо са њим и наставићемо да му помажемо на било који начин" , порука је људи из Кливленда међутим реалност је таква да ће се у најскорије време завршити сарадња две стране.

Рубио је последњи меч одиграо 23. априла ове године.

Био је то период када је ухватио добар ритам после дуге паузе изазване операцијом лигамената колена и вишемесечним опоравком.

Укупно, био је ван терена дуже од годину дана.

Трансфер у други клуб је само једна од три опције које Кавси нуде Рубију - једна је да се споразумно разиђу и да Рубио добије сав новац који је преостао да му исплати франшиза и друга је да то буде мања сума, по договору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм