Košarkaški trener

Svitlica trenersku karijeru nastavlja u Njemačkoj

  • Izvor: ATV
  • 18.11.2023. 19:52

Nekada sjajna igračica, a danas jedan od najtalentovanijih trenera u regiji, Dragana Svitlica svoju karijeru nastavlj u Njemačkoj. Еkipa bundesligaša Sarluis Rojalsa sa ponosom je predstavila bivšeg trenera banjalučkih Orlova za novog šefa stručnog štaba. Nema sumnje da je pred njom najveći trenerski izazov u karijeri.

"Imamo istu filozofiju, poklopio nam se taj cilj koji oni imaju. Za mene je to jedan ogroman čelendž. Sam odlazak u Njemačku jeste čelendž za mene, zatim napraviti jedu priču i situaciju u kojoj se nalazi moj tim predstavlja veliki izazov za mene“, rekla je Dragana Svitlica.

Situacija u klubu nije sjajna, rezultati ove seozone nisu bas onakvi kakvim su se nadali ali Svitlica kaže da ako svako bude radio svoj posao ni dobri rezultati neće izostati.

"Ono što me oduševljava kod ovih ljudi, jeste taj njihov profesionalizam i to što se zna šta je čiji dio odgovornosti. Svako prezuima odgovornost za svoj dio, iskreno se nadam da ćemo uspjeti da ispunimo ciljeve ove seozne i da ćemo uspjeti da se izdignemo iznad svega i napravimo jednu dobru priču“, kaže Dragana Svitlica.

Nakon šest kola ekipa se nalazi na začelju tabele sa jednom pobjedom i pet poraza. Svitlica će debi na klupi imati već sutra, kada kada Sarluis dočekuje vodeći Keltern.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: