Denveru zabava umalo "došla glave"

Tripl-dabl maestralnog Jokića, pa trojka da "zatvori" meč

  • 24.01.2024. 07:08

Denver Nagetsi slavili su protiv Indijane u gostima - 114:109 zahvaljujući trojci Nikole Jokića, koji je već početkom odlučujućeg kvartala zabilježio tripl-dabl. Nagetsi su imali sigurno vođstvo, ali je došlo do opuštanja i rezultatskog egala u finišu (107:107), pa je Srbin okončao dramu, a meč je završio sa 31 poenom uz 13 skokova i 10 asistencija.

Aktuelni šampioni NBA lige doputovali su u Indijanapolis s ulogom favorita i to je bilo neophodno opravdati na parketu.

Poslije egal uvodne četvrtine, koja je pripala domaćinu rezultatom 29:28, Pejsersi su do odlaska na veliki odmor uspjeli da steknu nešto osetniju prednost, što u NBA ipak ne znači previše – 62:54.

Jokić je odigrao još jednu fantastičnu partiju, a četa Majkla Melouna predvođena najboljim košarkašem planete uspjela je da dobije treći kvartal sa čak 20 poena razlike – 39:19 i da s dvocifrenom prednošću uđe u odlučujućih 12 minuta igre u dvorani „Gejnbridž Fildhaus“.

Uz Jokića je blistao Kanađanin Džamal Marej koji je bio glavno oružje Denvera u napadu, dok se u finišu situacija nije potpuno zakomplikovala, a dramu je riješio Somborac.

Šta se zapravo dogodilo?! 

Trener Indijane Rik Karlajl je isključen zbog tehničke i to je motivisalo njegove košarkaše, koje je po svemu sudeći naljutilo što su pomenuti Marej i Kalvdel Poup riješili dobro da se zabave, pa su odigrali dobro poznatu igru „papir-kamen-makaze“, kako bi odlučili ko će na liniju penala.

To se nije dopalo Tarneru, Sijakamu i MekKonelu, pa su zaigrali daleko bolje i „istopili“ su prednost Denvera i stigli do rezultatskog egala u samoj završnici 107:107. Tada je na scenu stupio dvostruki MVP lige i košarkaški genije iz Sombora, koji je trojkom pri rezultatu 109:111 na šest sekundi prije zvuka sirene rutinski „s kapice“ pogodio trojku za konačnih 109:114 i novi trijumf „grumenja“.

Jokić je šutirao iz igre 13/19. Imao je 31 poen, koliko i Marej, koji je uhvatio osam lopti i imao je sedam dodavanja, s tim što je Kanađanin šutirao daleko više puta od Jokića – 11/24.

S druge strane, u redovima Pejsersa bolji od ostalih bio je Majls Tarner koji je ubacio 22 poena, pratio ga je MekKonel sa 17 poena, Paskal Sjakam je postigao pola koša manje, prenosi Sputnjik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: