Денверу забава умало "дошла главе"

Трипл-дабл маестралног Јокића, па тројка да "затвори" меч

  • 24.01.2024. 07:08

Денвер Нагетси славили су против Индијане у гостима - 114:109 захваљујући тројци Николе Јокића, који је већ почетком одлучујућег квартала забиљежио трипл-дабл. Нагетси су имали сигурно вођство, али је дошло до опуштања и резултатског егала у финишу (107:107), па је Србин окончао драму, а меч је завршио са 31 поеном уз 13 скокова и 10 асистенција.

Актуелни шампиони НБА лиге допутовали су у Индијанаполис с улогом фаворита и то је било неопходно оправдати на паркету.

Послије егал уводне четвртине, која је припала домаћину резултатом 29:28, Пејсерси су до одласка на велики одмор успјели да стекну нешто осетнију предност, што у НБА ипак не значи превише – 62:54.

Јокић је одиграо још једну фантастичну партију, а чета Мајкла Мелоуна предвођена најбољим кошаркашем планете успјела је да добије трећи квартал са чак 20 поена разлике – 39:19 и да с двоцифреном предношћу уђе у одлучујућих 12 минута игре у дворани „Гејнбриџ Филдхаус“.

Уз Јокића је блистао Канађанин Џамал Мареј који је био главно оружје Денвера у нападу, док се у финишу ситуација није потпуно закомпликовала, а драму је ријешио Сомборац.

Шта се заправо догодило?! 

Тренер Индијане Рик Карлајл је искључен због техничке и то је мотивисало његове кошаркаше, које је по свему судећи наљутило што су поменути Мареј и Калвдел Поуп ријешили добро да се забаве, па су одиграли добро познату игру „папир-камен-маказе“, како би одлучили ко ће на линију пенала.

То се није допало Тарнеру, Сијакаму и МекКонелу, па су заиграли далеко боље и „истопили“ су предност Денвера и стигли до резултатског егала у самој завршници 107:107. Тада је на сцену ступио двоструки МВП лиге и кошаркашки геније из Сомбора, који је тројком при резултату 109:111 на шест секунди прије звука сирене рутински „с капице“ погодио тројку за коначних 109:114 и нови тријумф „грумења“.

Јокић је шутирао из игре 13/19. Имао је 31 поен, колико и Мареј, који је ухватио осам лопти и имао је седам додавања, с тим што је Канађанин шутирао далеко више пута од Јокића – 11/24.

С друге стране, у редовима Пејсерса бољи од осталих био је Мајлс Тарнер који је убацио 22 поена, пратио га је МекКонел са 17 поена, Паскал Сјакам је постигао пола коша мање, преноси Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!