Košarkaši Galatasaraja

Volden i Halilović za ATV: ''U Galati je uvijek veliki pritisak''

 • Izvor: ATV
 • 13.09.2023. 19:56

Ne pitajte me za Paritzan i Crvenu zvezdu, sa osmijehom Kori Volden prilazi kameri ATV-a. Na turniru u Banjaluci i Laktašima bio je jedan od najzanimljivijih sagovornika. Navijače vječitih inetersovalo je koji klub mu je bliži srcu, a Amerikanac je ovog ljeta okrenuo novu stranicu u karijeri. Minhen je zamijenio Istanbulom, a sljedeća misija je da Galatasaraj vrati u vrh turske košarke.

„Uzbuđen sam, drugačiji korak u karijeri, ali ne žalim uopšte. Srećan sam u dresu Galate. Trener je sjajan. Ponovo je sa vašeg govornog područja. Odavno znam sve psovke. Radio sam sa Trinkijerijem, Sašom Obradovićem, sada sa Zvezdanom. Imamo dobar odnos, uživam s njim“, rekao je Volden.

Efes i Fener se sve pitaju u turskoj košarci posljednjih nekoliko godina, a navijači Galate žele da vide svoj klub u vrhu.

„Pritisak je normalna stvar u velikom klubu. Od nas se mnogo očekuje. Želimo da imamo dobre rezultate, da usrećimo navijače i da idemo najdalje moguće u svim takmičenjima. Biće izaovno, ali uvijek želim da budem igram protiv najboljih“, istakao je bivši igrač Partizana i Crvene zvezde.

Volden će biti lider ekipe u novoj sezoni, a još jedno veliko pojačanje stiglo je iz Franuske. Kapiten bh reprezentacije Miralem Halilović krenuo je stopama trenera Mitrovića pa je poslije šest godina zemlju galskih pijetlova zamijenio Turskom.

„Uvijek je veliki pritisak u klubu kao što je Galatsaraj. Ogromna armija navijača je iza kluba. Ciljevi su najveći u svim takmičenjima. Imamo odlične igrače i sjajnog trenera, ali idemo korak po korak“, istakao je Halilović.

Jedini evropski trofej Galatasaraj je osvojio prije sedam godina. Dio istorijske generacije bili su Vladimir Micov i Zoran Erceg, ali poslije osvajanja Evrokupa kola su krenula nizbrdo. Finansije kao najveći problem sezonama su držale klub podalje od vrha, ali sada sa novom energijom Galatasaraj želi korak više. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?