Crnogorski košarkaš

Vučević: San plasman na Olimpijske igre

  • Izvor: Agencije
  • 01.02.2024. 15:11

Nikola Vučević, reprezentativac Crne Gore, osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo, ali i na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Vučević je prošlog ljeta vodio tu selekciju do 11. mjesta na Mundobasketu, bilježivši u prosjeku 19,8 poena i 8,8 skokova.

"To je sjajno za nas: mi smo jako mala država, samo 650.000 stanovnika, pa nam nije lako da sastavimo tim. Doći dva puta zaredom na Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh. Ovo Svjetsko prvenstvo za nas je definitivno bio najbolji turnir koji smo igrali kao reprezentacija. Zaista smo porasli, a dio toga je i iskustvo sa prethodnih šampionata. Igrali smo zaista dobro, bilo je zaista zabavno. Završili smo na 11. mjestu što je za nas bio veliki uspjeh. Pobijedili smo neke zaista dobre timove i igrali protiv SAD tijesnu utakmicu. Svi smo zadovoljni kako smo predstavili našu zemlju i šta smo postigli. Naši sunarodnici su bili zaista ponosni na nas", rekao je Vučević.

Zahvaljujući dobrom nastupu na Svjetskom prvenstvu, Crna Gora je obezbijedila učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Protivnici će im biti Letonija, Gruzija, Filipini, Brazil i Kamerun.

"To je plan. Nikada nismo igrali na olimpijskom turniru, a moj san je da odemo na Olimpijske igre, tako da je ovo šansa da to uradimo. Ako sve bude kako treba, ako budem bio zdrav, svakako planiram da budem tamo. Nadam se da ćemo proći našu grupu, a onda utakmicu po utakmicu. Nikad se ne zna šta može da se desi", kazao je Vučević.


Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.