Црногорски кошаркаш

Вучевић: Сан пласман на Олимпијске игре

  • Извор: Агенције
  • 01.02.2024. 15:11

Никола Вучевић, репрезентативац Црне Горе, осврнуо се на Свјетско првенство, али и на квалификациони турнир за Олимпијске игре.

Вучевић је прошлог љета водио ту селекцију до 11. мјеста на Мундобаскету, биљеживши у просјеку 19,8 поена и 8,8 скокова.

"То је сјајно за нас: ми смо јако мала држава, само 650.000 становника, па нам није лако да саставимо тим. Доћи два пута заредом на Свјетско првенство је велики успјех. Ово Свјетско првенство за нас је дефинитивно био најбољи турнир који смо играли као репрезентација. Заиста смо порасли, а дио тога је и искуство са претходних шампионата. Играли смо заиста добро, било је заиста забавно. Завршили смо на 11. мјесту што је за нас био велики успјех. Побиједили смо неке заиста добре тимове и играли против САД тијесну утакмицу. Сви смо задовољни како смо представили нашу земљу и шта смо постигли. Наши сународници су били заиста поносни на нас", рекао је Вучевић.

Захваљујући добром наступу на Свјетском првенству, Црна Гора је обезбиједила учешће на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

Противници ће им бити Летонија, Грузија, Филипини, Бразил и Камерун.

"То је план. Никада нисмо играли на олимпијском турниру, а мој сан је да одемо на Олимпијске игре, тако да је ово шанса да то урадимо. Ако све буде како треба, ако будем био здрав, свакако планирам да будем тамо. Надам се да ћемо проћи нашу групу, а онда утакмицу по утакмицу. Никад се не зна шта може да се деси", казао је Вучевић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.