Ljubljana

Civilna zaštita Srpske pomaže u sanaciji štete od poplava u Sloveniji

  • Izvor: ATV
  • 12.08.2023. 15:46

Timovi Civilne zaštite Republike Srpske i FBiH pridružili su se drugim timovima u Sloveniji koji rade na sanaciji štete nastale u stravičnim poplavama koje su zadesile ovu zemlju.

Podsjećamo, ranije je vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao da je Vlada Republike Srpske potpisala odluku kojom se Civilna zaštita Srpske stavlja na raspolaganje Sloveniji, te da se već postupa po njoj.

"Tim Republičke uprave civilne zaštite broji 12 ljudi, vozila, radne mašine i sve ono što je naznačeno u zahtjevu Slovenije", naveo je Novitović.

On je podsjetio da je Slovenija u zahtjevu za pomoć tražila 70 bagera gusjeničara, te da će Republička uprava civilne zaštite odgovoriti sa dva bagera, dok će iz FBiH ići tri ili četiri ovakve mašine.

Timovi iz Republike Srpske i FBiH počeli su s radom na sanaciji štete.

Na sanaciji se koristi teška mehanizacija, ali i helikopteri.

Pripadnike Civilne zaštite Srpske koji u Sloveniji pomažu u saniranju posljedica poplava zvali su predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković.

Kako je rečeno za ATV, Dodik i Višković su ih zvali da se provjere kako su oni i da bi se iz prve ruke upoznali sa tokom radova na sanaciji štete.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.