Ljubljana

Civilna zaštita Srpske pomaže u sanaciji štete od poplava u Sloveniji

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2023. 15:46

Timovi Civilne zaštite Republike Srpske i FBiH pridružili su se drugim timovima u Sloveniji koji rade na sanaciji štete nastale u stravičnim poplavama koje su zadesile ovu zemlju.

Podsjećamo, ranije je vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao da je Vlada Republike Srpske potpisala odluku kojom se Civilna zaštita Srpske stavlja na raspolaganje Sloveniji, te da se već postupa po njoj.

"Tim Republičke uprave civilne zaštite broji 12 ljudi, vozila, radne mašine i sve ono što je naznačeno u zahtjevu Slovenije", naveo je Novitović.

On je podsjetio da je Slovenija u zahtjevu za pomoć tražila 70 bagera gusjeničara, te da će Republička uprava civilne zaštite odgovoriti sa dva bagera, dok će iz FBiH ići tri ili četiri ovakve mašine.

Timovi iz Republike Srpske i FBiH počeli su s radom na sanaciji štete.

Na sanaciji se koristi teška mehanizacija, ali i helikopteri.

Pripadnike Civilne zaštite Srpske koji u Sloveniji pomažu u saniranju posljedica poplava zvali su predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković.

Kako je rečeno za ATV, Dodik i Višković su ih zvali da se provjere kako su oni i da bi se iz prve ruke upoznali sa tokom radova na sanaciji štete.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм