Zanimljiva objava

Dalmatinac očitao lekciju Hrvatima: Tirali ste ljude iz BiH i Srbije, a ko vas sad spašava

  • Izvor: ATV
  • 25.07.2023. 17:02

Poznati bh. glumac Jasmin Geljo prenio je tekst jednog Dalmatinca, koji je objavljen na Facebooku, a koji na ilustrativan način objašnjava trenutni manjak radnika u ugostiteljstvu na jadranskoj obali.

On je tekst prenio u cjelosti, a u njemu se navodi kako Hrvati radije rade za Nijemce, nego kući.

Kako kaže, radnici iz BiH i Srbije spasili su sezonu.

"NA JADRANU NOVA JUGOSLAVIJA. Na našen lipon Jadranu fali radnika u ugostiteljstvu. Hrvati radije rade za Nijemce i Irce, nego kući. Hrvatski 'negostitelji' koji su od rata varali hrvatske radnike, ne plaćajući im doprinose, plaćajući im crkavice od plata, a nerijetko ih i zakidali za platu, izgubili su povjerenje hrvatskih radnika. Oni će radije otići i na Falklandska ostrva nego trpit' teror kockastih glava u svojoj državi", počeo je Dalmatinac i dodao:

"Slušali smo očajne apele iz Ministarstva turizma, iz Udruženja ugostitelja da nedostaje radnika za ovu sezonu. I ko je spasio turističku sezonu u Hrvatskoj? Kuvari iz Srbije, konobari iz Bosne, sobarice iz Banjaluke, recepcionerka iz Pirota. I eto ga, nakon 32 godine od raspada Jugoslavije na Jadranu je opet Jugoslavija. Čuje se bre, bolan, 'srči pesak', 'j….i ga', u kafićima, restoranima, pizzerijama na Jadranu".


Potopljena pijaca u Banjaluci: Oluja napravila haos – VIDEO

Potopljena pijaca u Banjaluci: Oluja napravila haos – VIDEO

Dodaje da su ljudi iz Srbije i BiH tjerani iz Hrvatske, a sada oni "spašavaju velike 'rvate".

"Kažen ja danas jednom poznaniku, velikom rvatu iz Hercegovine: '32 godine tirate Srbe odavdje, a sada pun ih je Jadran. Tirali ste i jadne Bosance odavdje, tili napravit katoličku džamahiriju. I ko je vama rvatima spasija turističku sezonu? Srbi i Bosanci. Vi ih potirate, a sad vas oni spašavaju da imate od čega podilit penzije i napravit proračun.. Pa ko vas Hrvate može podnit u Evropi? Samo jugoslavenski narodi i niko više'. On me gleda i šuti. Vidin da bi me najrađe ugriza, jer istina boli", navodi on, između ostalog.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.