Hag 

Danas saslušanje Haradinaja 

  • 24.07.2019. 08:18

Bivši vođa terorističke OVK Ramuš Hardinaj danas će biti saslušan pred Specijalnim sudom u Hagu za zločine koje su počinili bivši pripadnici OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Specijalni tužilac trebalo bi da u toku dana ispita Haradinaja u svojstvu osumnjičenog, prenosi RTS. 

Haradinaj je juče stigao u Hag, a u petak, 19. jula, podnio je ostavku na mjesto premijera samoproglašenog Kosova. On je tada rekao da tim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja". 

Ovo je drugi put da Haradinaj podnosi ostavku na premijersku funkciju kao osumnjičeni za ratne zločine. 

Prvi put je ostavku podnio na mjesto premijera nakon što je od Haškog suda 2005. godine optužen za ratne zločine nad nealbancima i civilima. 

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)