Gradske vlasti

Još jedan hrvatski grad zabranio puštanje narodnjaka

  • Izvor: Agencije
  • 21.06.2023. 17:28

Ovaj vikend se u Đurđevcu organizuje tradicionalna Picokijada, a gradske vlasti su opet donijele odluku o posebnom režimu rada za ugostitelje.

I opet su u samom središtu grada ugostiteljima zabranili da puštaju narodnjake ili kako oni kažu "cajke". Propisano je da mogu izvoditi samo tradicionalnu i zabavnu muziku, ma što to značilo.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u potpunosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnoga vremena za Picokijadu, da je Grad donIo odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena ugostiteljskim objektima iz grupe restorani i barovi. Od 21. do 25. juna ugostitelji mogu da rade 24 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vrijeme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika”, saopštili su iz Đurđevca.

Stravična nesreća na putu Milići - Vlasenica, jedna osoba poginula

Stravična nesreća na putu Milići - Vlasenica, jedna osoba poginula

Nije, doduše, navedeno ko će kontrolisati da li ugostitelji poštuju tu odluku i kako će se kažnjavati oni koji se toga ne budu pridržavali, piše "Danica.hr".

Podsjetimo, ista situacija dogodila se i u Puli, kada je Pulski gradonačelink Filip Zoričić zabranio koncert Ani Bekuti i Draganu Kojiću Kebi i nekolicini drugih pjevača, jer smatra da narodna muzika nije primjerena tom području.

Kako su tada istakli, narodnjaci loše utiču na mlade, te srpske cajke, kako ih sada zovu, nisu dobrodošle u Puli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: