Gradske vlasti

Još jedan hrvatski grad zabranio puštanje narodnjaka

  • Извор: Агенције
  • 21.06.2023. 17:28

Ovaj vikend se u Đurđevcu organizuje tradicionalna Picokijada, a gradske vlasti su opet donijele odluku o posebnom režimu rada za ugostitelje.

I opet su u samom središtu grada ugostiteljima zabranili da puštaju narodnjake ili kako oni kažu "cajke". Propisano je da mogu izvoditi samo tradicionalnu i zabavnu muziku, ma što to značilo.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u potpunosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnoga vremena za Picokijadu, da je Grad donIo odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena ugostiteljskim objektima iz grupe restorani i barovi. Od 21. do 25. juna ugostitelji mogu da rade 24 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vrijeme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika”, saopštili su iz Đurđevca.

Stravična nesreća na putu Milići - Vlasenica, jedna osoba poginula

Stravična nesreća na putu Milići - Vlasenica, jedna osoba poginula

Nije, doduše, navedeno ko će kontrolisati da li ugostitelji poštuju tu odluku i kako će se kažnjavati oni koji se toga ne budu pridržavali, piše "Danica.hr".

Podsjetimo, ista situacija dogodila se i u Puli, kada je Pulski gradonačelink Filip Zoričić zabranio koncert Ani Bekuti i Draganu Kojiću Kebi i nekolicini drugih pjevača, jer smatra da narodna muzika nije primjerena tom području.

Kako su tada istakli, narodnjaci loše utiču na mlade, te srpske cajke, kako ih sada zovu, nisu dobrodošle u Puli.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм