Crna Gora

Krivolovci napali zaštitare na Skadarskom jezeru

  • Izvor: vijesti.me
  • 04.02.2024. 13:12

Pripadnike Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero napali su krivolovci, nanoseći im teške tjelesne povrede.

Ovu informaciju objavio je građanski aktivista Aleksandar Dragićević na društvenim mrežama, navodeći da su zaštitare napali oko ponoći, da su ih tukli veslima i da su pokušali da ih izbodu ostima.

Dragićević je istakao da se čeka izvještaj ljekara da bi se utvrdio stepen povreda.

On je ukazao da su ovakvi napadi za pripadnike Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero svakodnevica.

"Zaštitari idu nenaoružani i goloruki, rizikuju svoj život protiv više organizovanih kriminalnih grupa koje operišu jezerom. Ovako oni zarade svoju platu", rekao je Dragićević.

Bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji: SAD su započele rat u BiH

Bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji: SAD su započele rat u BiH

Prema saznanjima Vijesti, incident se dogodio u rejonu Pijeske.

Navodno, nakon što im se šef nadzorničke službe Vuk Saičić legitimisao, i tražio da to i oni učine, dvojica krivolovaca prvo su krenuli da bježe, a potom su napali Saičića i ekipu JPNP Skadarsko jezero.

Na snimku koji je objavio Dragićević, vidi se kako lovočuvari pokušavaju da zaustave čun u kom su krivolovci, ali se oni otimaju i kreću da ih udaraju.

Krivolovcima koji su sinoć napali i povrijedili dvojicu nadzornika Nacionalnog parka Skadarsko jezero pomogao je i monah iz manastira Kom, izvjesni Filip.

To je za "Vijesti" saopštio šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić, dodajući da su u sinoćnjoj akciji povrijeđeni on i njegov kolega Marko Gluščević.

Zavela mladiće i ubijedila da joj ubiju muža: Skovala je pakleni plan

Zavela mladiće i ubijedila da joj ubiju muža: Skovala je pakleni plan

Objasnio je da su, nakon ponoći, na jezeru prvo primijetili agregat, a kada su krenuli gliserom ka njemu, vidjeli su da dva krivolovca iz čuna ostima izlovljavaju ribu.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da tragaju za napadačima.

Direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Vladimir Martinović saopštio je da su sinoć, u toku obavljanja radnih obaveza, na svom radnom mjestu napadnuti nadzornici NP Skadarsko jezero.

"Hrabri nadzornici su nenaoružani ušli u obračun sa naoružanim krivolovcima. Tražimo adekvatnu podršku policije i tužilaštva. Mnogima ne odgovara naša borba protiv krivolova, lovočuvari su ugroženi i zahtijevamo sistemsku podršku kako bismo se izborili sa biznisom vrijednim stotinama hiljada eura. Nastavićemo istim intenzitetom da se borimo protiv krivolova, a ovakvi i slični pokušaji sigurno nas neće poljuljati u snažnoj borbi za zaštitu najvrijednijih područja Crne Gore", poručio je on.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.