Црна Гора

Криволовци напали заштитаре на Скадарском језеру

  • Извор: вијести.ме
  • 04.02.2024. 13:12

Припаднике Службе заштите Националног парка Скадарско језеро напали су криволовци, наносећи им тешке тјелесне повреде.

Ову информацију објавио је грађански активиста Александар Драгићевић на друштвеним мрежама, наводећи да су заштитаре напали око поноћи, да су их тукли веслима и да су покушали да их избоду остима.

Драгићевић је истакао да се чека извјештај љекара да би се утврдио степен повреда.

Он је указао да су овакви напади за припаднике Службе заштите Националног парка Скадарско језеро свакодневица.

"Заштитари иду ненаоружани и голоруки, ризикују свој живот против више организованих криминалних група које оперишу језером. Овако они зараде своју плату", рекао је Драгићевић.

Бивши канадски амбасадор у Југославији: САД су започеле рат у БиХ

Бивши канадски амбасадор у Југославији: САД су започеле рат у БиХ

Према сазнањима Вијести, инцидент се догодио у рејону Пијеске.

Наводно, након што им се шеф надзорничке службе Вук Саичић легитимисао, и тражио да то и они учине, двојица криволоваца прво су кренули да бјеже, а потом су напали Саичића и екипу ЈПНП Скадарско језеро.

На снимку који је објавио Драгићевић, види се како ловочувари покушавају да зауставе чун у ком су криволовци, али се они отимају и крећу да их ударају.

Криволовцима који су синоћ напали и повриједили двојицу надзорника Националног парка Скадарско језеро помогао је и монах из манастира Ком, извјесни Филип.

То је за "Вијести" саопштио шеф Службе заштите Националног парка Скадарско језеро Вук Саичић, додајући да су у синоћњој акцији повријеђени он и његов колега Марко Глушчевић.

Завела младиће и убиједила да јој убију мужа: Сковала је паклени план

Завела младиће и убиједила да јој убију мужа: Сковала је паклени план

Објаснио је да су, након поноћи, на језеру прво примијетили агрегат, а када су кренули глисером ка њему, видјели су да два криволовца из чуна остима изловљавају рибу.

Из Управе полиције Вијестима је незванично речено да трагају за нападачима.

Директор ЈП Национални паркови Црне Горе Владимир Мартиновић саопштио је да су синоћ, у току обављања радних обавеза, на свом радном мјесту нападнути надзорници НП Скадарско језеро.

"Храбри надзорници су ненаоружани ушли у обрачун са наоружаним криволовцима. Тражимо адекватну подршку полиције и тужилаштва. Многима не одговара наша борба против криволова, ловочувари су угрожени и захтијевамо системску подршку како бисмо се изборили са бизнисом вриједним стотинама хиљада еура. Наставићемо истим интензитетом да се боримо против криволова, а овакви и слични покушаји сигурно нас неће пољуљати у снажној борби за заштиту највриједнијих подручја Црне Горе", поручио је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)