Jedan od lidera Demokratskog fronta

Mandić: Podgorici treba spomenik Stefanu Nemanji

  • 07.02.2021. 16:11

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da Podgorica, po uzoru na Beograd, treba da ima spomenik srednjevjekovnom srpskom vladaru Stefanu Nemanji.

- Sramota je da u njegovom rodnom gradu spomenik ima Josip Broz Tito, koji je jurišao i rušio kapelu na Lovćenu, a da nema Stefan Nemanja kojem se naši preci i čitavo srpstvo klanja jer znaju da nije bilo njega ne bi postojalo našeg naroda, a ni srpskih zemalja - rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju i, ako ne sada, te generacije će mu podići spomenik.

- Imamo problem različitog doživljaja vrijednosti. Taj sukob u Crnoj Gori ćemo prevazići u narednom periodu - dodao je Mandić za TV Prva.

On je naveo i da DF spreman da sarađuje sa svim Crnogorcima koji nisu antisrbi.

- Napisali smo i potpisali Milan Knežević i ja kao politički predstavnicima srpskog naroda da želimo saradnju i sa Albancima i Bošnjacima - rekao je Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije.

Kada je riječ o lokalnim izborima u Nikšiću, Mandić nema dilemu da će pobijediti koalicija "Za budućnost Nikšića".

Tagovi:
  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program