Јedan od lidera Demokratskog fronta

Mandić: Podgorici treba spomenik Stefanu Nemanji

  • 07.02.2021. 16:11

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da Podgorica, po uzoru na Beograd, treba da ima spomenik srednjevjekovnom srpskom vladaru Stefanu Nemanji.

- Sramota je da u njegovom rodnom gradu spomenik ima Јosip Broz Tito, koji je jurišao i rušio kapelu na Lovćenu, a da nema Stefan Nemanja kojem se naši preci i čitavo srpstvo klanja jer znaju da nije bilo njega ne bi postojalo našeg naroda, a ni srpskih zemalja - rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju i, ako ne sada, te generacije će mu podići spomenik.

- Imamo problem različitog doživljaja vrijednosti. Taj sukob u Crnoj Gori ćemo prevazići u narednom periodu - dodao je Mandić za TV Prva.

On je naveo i da DF spreman da sarađuje sa svim Crnogorcima koji nisu antisrbi.

- Napisali smo i potpisali Milan Knežević i ja kao politički predstavnicima srpskog naroda da želimo saradnju i sa Albancima i Bošnjacima - rekao je Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije.

Kada je riječ o lokalnim izborima u Nikšiću, Mandić nema dilemu da će pobijediti koalicija "Za budućnost Nikšića".

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.