Neće prisustvovati sahrani

Milanović o Bandiću: Sve što sam imao reći govorio sam zadnjih godina

  • 02.03.2021. 18:13

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Istru, te je u razgovoru s medijima komentarisao iznenadnu smrt Milana Bandića.

- Poznavao sam ga lično. Vrlo lično i blisko. Radili smo neko vrijeme zajedno. Sve što sam imao reći govorio sam zadnjih godina. Ova smrt me šokirala. To je tužno, teško - kazao je Milanović, prenosi hrvatski mediji.

Potvrdio je da neće biti na Bandićevom ispraćaju u srijedu, a komentarisao je i smeta li mu što će Klapa Sv. Juraj pjevati na sahrani.

- Nek’ pjevaju. Kad bih rekao bilo šta drugo ispao bih bešćutan i nemilosrdan čovjek, ali moraćemo te stvari i to pod mojim nadzorom urediti malo preciznije - ističe Milanović.

- Mislim da sam bio vrlo jasan, čovjek je umro, polako. Nije moj posao da samo pokazujem mišiće, neka pjevaju -rekao je Milanović.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program