Predsjednik Hrvatske

Milanović raspalio po Ambasadi SAD u BiH: Dobićete srednji prst

  • Izvor: Agencije
  • 03.04.2024. 21:27

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u srijedu, 3. aprila, ponovio da će biti premijer i boriti se protiv korupcije, optuživši sadašnju Vladu da je daleko najkorumpiranija u hrvatskoj istoriji.

"Korupcija je procvjetala u Hrvatskoj. Ja mislim da svaka pošast i nevolja želi da se HDZ bori protiv nje jer to joj garantuje procvat i bolju budućnost. Dakle, ako se bude borio protiv kuge ili kolere, garantovano će biti pandemija kuge. Isto tako i protiv korupcije", izjavio je Milanović.

Hrvatska je zapala u zaista jednu tešku i neugodnu situaciju, vrstu kaljuže i skoro ništa nije dobro, od penzija koje su zanemarene i zapuštene, a "on (premijer Andrej Plenković) ljudima govori i uvjerava ih da im je super", dodaje predsjednik Hrvatske.


Riter: Uskoro kraj režima Volodimira Zelenskog

Riter: Uskoro kraj režima Volodimira Zelenskog

"Tu se više ništa puno ne može dokazivati. Ša je tu je. Ljudi će vidjeti šta je istina", prokomentarisao je.

"Ovo je daleko najkorumpiranija vlada u hrvatskoj novijoj istoriji, odnosno uopšte u hrvatskoj istoriji. I to svako vidi. Vidi i Plenković, ali priča drugo. Šta da ja radim? I on je za to kriv", dodao je.

Dodao je da moraju iskorijeniti korupciju, i za to su potrebni odlučni, pomalo i bezobrazni ljudi, koji će raditi ono što je ispravno i ljudima govoriti uglavnom istinu.

Rekao je i da je Hrvatska i dalje "socijalni slučaj Еvrope", navodeći da je pala kupovna moć građana, "osim jednog malog uskog dijela uspješnijih i privilegovanih", a upozorio je i na male penzije.


Tužba jedini mogući vid suprotstavljanja američkim pritiscima

Tužba jedini mogući vid suprotstavljanja američkim pritiscima

"U Plenkovićevih sedam i po godina to je palo. Profiti firmi su rasli, prihodi države su rasli za skoro 50 posto realno, a penzije za 13 posto. Kako je to moguće? To pokazuje da je to nemar i to je ono zbog čega ću ja biti ono što po Plenkoviću ne mogu biti i ne smijem biti jer, kao, nemam legitimitet", poručio je.

Milanović se osvrnuo i na Ambasadu SAD u Sarajevu, rekavši da mu se i ono "nešto obraća" jer je rekao da se ponašaju neprijateljski prema Hrvatima u BiH, piše "Hina".

"Da. A to kad sam rekao da se ponašaju neprijateljski, to sam rekao biranim riječima. Oni rade puno gore stvari. Radi nekakvih sitnih šićardžijskih interesa, neki ćoškari koji prodaju plin, pa kao da se riješimo ruskog plina. Pozdravljam. Ali nećete nam američki utjerivati. I neće to ići preko hrvatskog terena bez da se nas pita i da mi damo tapiju. I dok god budete tlačili Hrvate u BiH dobićete srednji prst. Jel' jasno to? Еvo, tako će biti kad ja budem premijer. Pa nek' se žale upravi vodovoda", poručio je Milanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok